Sida 1 av 1

Skjevt bord i AQ 23DC (2006)

Postat: 30 jul 2019, 12:55
av jodohl
Jeg har i 13 år vært en fornøyd eier av en AQ 23DC (2006). En detalj har imidlertid aldri sluttet å irritere meg:

Salongbordet er ganske enkelt skjevt (ikke horisontalt). Salongbordet er av den typen som har ett enkelt roterbart sving"S-ben". Se vedlagte bilde.

Jeg reklamerte til selger Dockside AS i Tønsberg umiddelbart da båten ble kjøpt. Jeg fikk raskt et nytt bordben, byttet dette og bordet var eksakt like skjevt. Min vurdering er at plastdelene som forbinder aluminiumdelene har gal vinkel. Så gikk Dockside AS konkurs, produktsupporten for min AQ 23DC forsvant fra jordens overflate og årene gikk.

Om dette ikke var en merkelig "one off" med to bordben levert til Dockside i Norge, kan jeg umulig ha vært den eneste eier av en AQ 23DC som har opplevd dette?

Derfor to spørsmål:

(1) Har noen andre AQ-eiere opplevd det samme skjeve bordet?
(2) Har noen funnet en løsning på problemet?

Jeg har nå også kontaktet verftet og vil naturligvis poste eventuelle løsninger på denne utrolig irriterende detaljen. Ingen liker at GT'n sklir av bordet og ned på dørken :-)
Bord AQ 23DC.jpg
Bord AQ 23DC.jpg (170.94 KiB) Visad 3736 gånger

Re: Skjevt bord i AQ 23DC (2006)

Postat: 30 jul 2019, 17:19
av Max
Hej!

Jag förstår din frustration, och du är inte ensam. Min GT gled av den med. Tror inte det finns ett svängbart bord på någon 23:a som idag är rakt. Jag tror problemet ligger i dom svängbara ”böjarna” som är av plast.

Min lösning fick bli ett fast bord istället, skönt att stuva undan bordet helt och hållet när man inte behöver det.

Re: Skjevt bord i AQ 23DC (2006)

Postat: 30 jul 2019, 21:09
av jodohl
Ja, jeg er enig i at problemet ligger i plastleddene. De er ganske enkelt ikke rettvinklede! Jeg har vurdert å få et mekanisk verksted til å lage en svingfot med rette vinkler. Men jeg har hatt problemer med å finne noen som kan - eller er villige til å - ta oppdraget.

Men om vi samlet et antall AQ-eiere for en bestilling ? Det må jo være flere titalls (eller hundretalls) AQeiere der ute med samme problem ?

Re: Skjevt bord i AQ 23DC (2006)

Postat: 24 feb 2020, 20:33
av Peter vd Berg
hallo i read your story about the table, you can lift the table on the short side so it wil be horizontal, the plastic knees you can make them stronger when you using a rubber hammer to hammer the aluminium tube in the knees. i also make a wooden ring on the edge of the table. of you want i can sent a picture when my boat 23dc is in the water. i hope it is usefull doe you.
with friendly regards, peter

Re: Skjevt bord i AQ 23DC (2006)

Postat: 03 jun 2020, 17:04
av Jonny
Jag har samma problem, är det ingen som vet om någon som kan göra en ny ställning till bordet i rostfria rör ?
Jonny

Re: Skjevt bord i AQ 23DC (2006)

Postat: 31 jul 2020, 17:59
av gunnaraa
Dette har jeg løst ved å skru en strekkfisk på skrå under vinkelen. Den er altså skrudd fast, og så har jeg strukket vinkelen rett. Man må imidlertid skru fast gummivinklene, slik at disse ikke glir fra hverandre. Strekkfisk på Biltema, minste typen. Noe justeringer, men rett bord er resultatet.
Det er også slik at selve rører da ikke kan tas av uten å skru ut skruen under.. Men dette benet står uansett ikke i veien. Nå sklir i allefall ikke tallerkener og glass av bordet.